Hoe zou ons leven er eigenlijk uitzien zonder sportschool? Hoe fit was dan iedereen eigenlijk en was het aantal mensen met overgewicht dan nog talrijker dan dat nu al het geval is? We zullen het niet weten, want gelukkig is de sportschool er wel. En hoe. De sportschool is niet langer weg te denken uit ons dagelijks leven en uit dat van jong en oud.

Het beste beentje voor

In de sportschool moet het gebeuren. Daar zet jong en oud daadwerkelijk het beste beentje voor. En dat heerlijk op eigen niveau en tempo. Je kunt in de sportschool deelnemen aan groepslessen, je kunt er geheel zelfstandig sporten, je kunt meedoen aan het buikspiergroepen terwijl je ook prima een personal trainer in kunt huren. Vaak worden ook vechtsporten gegeven in de sportschool, zoals spinning ook vaste prik is en er tegenwoordig ook al steeds meer wellness-aspecten terug te vinden zijn in de moderne sportschool.

Crossfit blijft in trek

In alle geweld is de crossfit training nog steeds ongekend populair. Je zou het – heel simplistisch- lopen en tegelijk met je armen zwaaien kunnen noemen en het verbrandt ontzettend veel calorieën. Je stelt een helling in, je maakt de weerstand groter en je ziet echt af. Wat heerlijk is dat, een crossfit training.

Instructeurs letten op houding en weerstand

De tijd dat je aan je lot overgelaten werd in de sportschool is gelukkig ook al lang en breed voorbij, want in elke sportschool werken tegenwoordig specialisten die letten op je houding en je weerstand. Vroeger raakte je door een totaal verkeerde houding nog wel eens geblesseerd in de sportschool, terwijl je er juist kwam om te revalideren. De moderne sportschool is uitermate flexibel en is niet zelden al rond de klok van 07.00 uur open.

Een sportdrankje aan de bar van de sportschool

Ook in de weekenden kun je vaak prima in de sportschool terecht. En ook wat betreft het aanbod is er echt voor elk wat wils, voor de startende sporter en voor de topper die al jaren de sportschool bezoekt. En onderscheid wordt er niet gemaakt. Al helemaal niet aan de bar van de sportschool, waar het altijd gezellig is na het sporten en waar je samen met andere sporters een sportdrankje doet. Wat niet veranderd is, is de altijd trendy muziek die uit de speakers klinkt. En dat moet ook mooi zo blijven, zoals het fitnesscentrum ook en vooral een sociale ontmoetingsplaats is geworden.

Sportschool