Zeilvakantie

 

Ben je verslingerd aan zeilen? Dat vrije gevoel, de wind door je haar, het kabbelende water, allemaal ingrediënten die je met zeilen tegen zult komen. Je bent heel ontspannen en tegelijkertijd ben je ook sportief bezig. Wil je dit gevoel op vakantie ervaren? Overweeg dan eens om een zeilvakantie te boeken.

 

Zeilen in Nederland

Natuurlijk zijn er dichtbij huis in Nederland veel plaatsen waar heerlijk gezeild kan worden. Voordeel van in eigen land blijven is dat je kunt kiezen uit enorm veel goede havens en ligplaatsen. Nederland heeft maar liefst vier grote zeilgebieden. Zo kun je prachtig zeilen op de Waddenzee, het Markermeer, de Friese meren of de Zeeuwse wateren. Het is ook leuk om van havenstadje naar havenstadje te zeilen. Je overnacht steeds in een andere haven. Geniet van de historische haven in VOC-stad Hoorn en vaar daarna bijvoorbeeld via het Markermeer naar Enkhuizen. Vanuit daar kun je prima het openluchtmuseum bezoeken. Het is echt een aanrader om ons eigen land eens vanuit het perspectief vanaf het water te bekijken! Bovendien geeft het zo’n heerlijk gevoel van vrijheid, maar ook van trots. Je beslist zelf waar je heen gaat en je zorgt ervoor dat je er komt. Niets geen verontreinigende tochtjes met een auto of bus. Gewoon heel milieuvriendelijk met de zeilboot. Met de wind en het water zit het hier in Nederland meestal wel goed, maar het weer kan nogal wisselvallig zijn. Daarom boeken steeds meer mensen een zeilvakantie naar een zonniger oord.

 

Flottieljezeilen

Met flottieljezeilen heb je de perfecte balans tussen zelfstandig varen en de geborgenheid van een groep. Je huurt een zeiljacht en vaart zelf samen met andere zeilschepen de bepaalde route. Zo’n hele groep zeilboten noem je flottielje. Ook een ideale vakantie voor kinderen!

 

Griekenland

Je kunt bijvoorbeeld op zeilvakantie naar het zonnige Grienland. Wist je dat zeilen ook heel mindfull kan zijn? Er bestaan speciale mindfullness zeilvakanties. Je leert daar het roer van je leven weer in eigen hand te nemen en natuurlijk ontstressen en genieten.

 

Kroatië

In Kroatië kan heerlijk gezeild worden. Voordeel van deze bestemming is dat de prijzen vaak lager liggen dan bijvoorbeeld in Spanje, Italië of Zuid-Frankrijk. In de buurt van de jachthavens zijn vaak ook de bezienswaardigheden. Ideaal dus als je ook wat cultuur wilt snuiven! De Adriatische zee staat bekend om zijn goede zeilomstandigheden. De zee is relatief kalm en er is vrijwel altijd wind.