Ik was zo’n 19 jaar oud toen ik voor het eerst naar een masseur ging. Ik had vaak last van mijn rug en vond dat erg vervelend. De massages hielpen we hier enorm bij, ik had sinds ik naar een masseur ging eigenlijk bijna nooit meer last van mijn rug en dat vond ik erg fijn. Hierdoor kon ik de dingen blijven doen die ik leuk vond, zoals uitgaan met vrienden. De massages hebben mij echt enorm geholpen en ook gemotiveerd tot het zelf willen worden van een masseur. Ik ben inmiddels 5 jaar verder en het gaat nu super goed met mijn rug. Ik hoop dat ik dit effect ook kan creĆ«ren voor anderen. Om mijn droom waar te maken ben ik toen gaan zoeken naar een goede massage opleiding. Nou ik kan je vertellen, een goede massage opleiding vind je niet zomaar.

Massage opleiding Rotterdam

De zoektocht naar een massage opleiding

Mijn pijnvermindering motiveerde mij dus enorm om zelf ook masseur te worden. Toen ik dit had besloten ben ik gelijk gaan zoeken naar een goede massage opleiding. Helaas ging dit een stuk minder vlot als gedacht. Ik heb zo’n beetje het hele internet afgezocht, maar kwam geen massage opleiding tegen waarin ik kon vinden. Ik heb toen besloten dat ik langs masseurs ging om te vragen waar zij opgeleid waren. Ik nam dan vaak zelf een massage en vroeg de masseur dan naar zijn/haar massage opleiding. Tot mijn verbazing waren er ook een hele hoop masseurs die nooit de schoolbanken van een massage opleiding hadden gezien. Gelukkig sprak ik ook een aantal masseurs die wel een massage opleiding hadden gevolgd en uit deze gesprekken heb ik dan ook een super goede massage school ontdekt. Ik heb dan ook gelijk contact opgenomen met deze massage school.

De juiste massage school

Toen ik uiteindelijk uit was gekomen bij een naar mijn mening erg goede massage school, kon de massage opleiding beginnen. Hetgeen dat ik zo fijn vond aan mijn massage opleiding was dat het vooral was gebaseerd op het zelf beoefenen van een aantal technieken. De lessen waren erg relaxed en zeer goed te volgen. Dit zorgde er bij mij voor dat ik met plezier naar school ging. Ik heb mijn massage opleiding versneld afgerond en geef inmiddels zelf massages. Ik geniet er ook nog steeds elke dag enorm van en ik hoop dat ik andere mensen heb kunnen inspireren met mijn verhaal.