Je bloedsuikerspiegel is hoog, je kunt niet stoppen met aankomen of je kunt ondanks al jouw lichamelijke inspanningen niet in spiermassa toenemen. Dit zijn allemaal zorgen waar je een antwoord op zou willen vinden. Hiervoor ga je naar een nutritionist Eindhoven, die zich over jouw dieet of andere problemen met betrekking tot jouw voeding ontfermt.

Dieetadvies

Heb je overgewicht, een hoge bloeddruk, een tekort aan vitaminen of mineralen, een hoog cholesterolgehalte of een hoge bloedsuikerspiegel, dan is het belangrijk dat je hulp krijgt van een professionele diëtist. Je zult een adequate behandeling krijgen om deze verschillende kwalen te bestrijden. Als je wilt afvallen, dat wil zeggen een koolhydraatarm dieet wilt volgen, moet je je bovendien laten begeleiden door een voedingsdeskundige. Een dergelijke persoon is gespecialiseerd in voeding bij eetproblemen van volwassenen. Om af te vallen of spieren te kweken is het bovendien niet voldoende een dieet te volgen. Het is ook belangrijk om een gezonde levensstijl te hebben. De diëtist zal je begeleiden en je doeltreffend advies geven om jouw doelstellingen te bereiken.

De voordelen waarvan je profiteert

Wanneer je een afspraak maakt met een voedingsdeskundige, krijg je een aantal voordelen. Zo is bijvoorbeeld drie uur dieetadvisering inbegrepen in de basisverzekering. De specialist zal samen met jou werken aan de doelen die voor jou belangrijk zijn. Zij of hij zal het advies zoveel mogelijk aanpassen aan jouw situatie en wensen. Het doel is om jou te helpen de gewenste resultaten met gemak te bereiken. Zij of hij zal je ook begeleiden bij het volhouden van jouw dieet.

Wees geduldig en blijf gedisciplineerd

Besef wel dat afvallen of aankomen in spiermassa niet van de ene dag op de andere gebeurt, en dat je dus geduldig en gedisciplineerd moet zijn. Het zal je veel pijn en moeite kosten om je doelen te bereiken. Soms heb je een terugval en verval je misschien in 'slecht' gedrag. Dat is niet erg. Zolang je er daarna maar weer voor gaat, zodat je uiteindelijk je doelen bereikt.