Personal training Den Bosch

Veel mensen onderschatten de moeilijkheidsgraad van afvallen. Hoewel veel mensen het als een fysieke uitdaging zien ligt de ware uitdaging juist in de mentaliteit. Het bijhouden van je voedsel is logischerwijs de eerste stap in het proces maar de juiste mentale instelling zal voor succes zorgen. Ook het inschakelen van een personal training Den Bosch is een stap die voor veel mensen toch spannend is. Veel mensen vallen namelijk terug terwijl ze het in het begin hartstikke goed doen! Dit komt door een mentale tegenslag wanneer iets in het leven niet mee zit. Een slechte dag op kantoor kan leiden tot een mentale slag waardoor je opeens met een pot ijs in je hand zit op de bank. Schuldgevoel is dan al te laat en de vetten zitten ook al in je lichaam! In deze blog ga je lezen wat er allemaal komt kijken bij dit mentale gevecht!

Gewoontes doorbreken

Het leven van de gemiddelde mens bestaat uit een scala aan gewoontes die dagelijks naar voren komen. Doordat de samenleving dusdanig gemoderniseerd is zijn we minder goed in contact met ons lichaam. Wanneer er onplezierig heden ervaren worden kan dit verholpen worden met moderne medicatie wat weer leidt tot een slechtere bewustzijn van het lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat je op de automatische piloot thuis al een glas frisdrank in schenken bijvoorbeeld. Door gebruik te maken van deze dienst kan je dit het hoofd weren. Je gewoontes doorbreken is de eerste en meest belangrijke stap tijdens het afvallen. Nadelige bijwerkingen van gewoontes zijn dus dat je in een moment van zwakte niet beredeneerd en dus de regel overtreed. Dit betekend dat je toch door stress in een eetbui beland waardoor je voortgang teniet gedaan wordt.

Doorbreek de mentale sleur

Veel mensen vragen zich dan af waarom ze in een moment van zwakte toch tot het eten van vet en suiker vervallen ondanks hun voornemens. Dit fenomeen komt doordat het brein een bepaald gevoel heeft gekoppeld aan het nuttigen van eten of het hebben van stress. Je lichaam is dusdanig gewend aan het gehalte vet en suikers wat je binnenkrijgt dat het er eigenlijk voor heeft gezorgd dat het een verslaving is geworden. Net zoals elke verslaving kan je hier echter gewoon van afkomen! Dit gaat wel door een sterke mentale drang en de juiste begeleiding. Probeer ook je omgeving jou te laten steunen waardoor er een positieve associatie bij komt. Niemand hoeft deze strijd alleen te voeren en je hoeft maar contact op te nemen zodat er samen aan gewerkt kan worden. Iedereen kan veranderen zolang er maar de juiste omstandigheden zijn.